NEUMANN MONSON ARCHITECTS

University of Iowa Kinnick Stadium North End Zone Renovation

The Kinnick Edge project will replace the existing general admission seating bowl in the north end zone with upper and lower general admission seating bowls, two concourses, and a premium club level.

Both concourses will increase and improve concession and restroom facilities. The main concourse on street level will be constructed with an open view toward the playing field. The upper concourse will have open decks at the east and west ends with views to the field and places where fans can congregate. Between the two concourse levels, a premium club level will be constructed.

The footprint of the site is very small, pinched to the north by Evashevski Drive. To fit, the new program requires a three-deck superstructure that will cantilever up and partially over Evashevski Drive. The design takes advantage of modern materials creating a façade for the club and upper concourse that is unique to the stadium while aligning the geometry and massing of historic east and west towers. The exterior of the upper levels will be a combination of glass and architectural panels that wrap the north end to provide a windbreak and sense of enclosure for the stadium. The new scoreboard will feature a logo to the exterior and with its elevated position above the upper bowl, will serve as beacon to the north that is visible for miles.

Project Type

In Progress

Location

Iowa City, Iowa

Collaborators

HNTB Sports Architecture